loading

OTP lakáshitel kalkulátor

Tudd meg, hogy melyik OTP lakáshitel a megfelelő számodra, vagy hasonlítsd össze más bank ajánlataival és nézd meg, találsz-e jobbat!
Ft
év
Ft
Ft
Részletes lakáshitel kalkulátor
*Amennyiben a hitel futamideje nem hosszabb mint a kamatperiódusa, akkor a végig fix– kockázatmentes kategóriába soroljuk.
év
Ft
Ft
Ft
Kamatperiódus
*Amennyiben a hitel futamideje nem hosszabb mint a kamatperiódusa, akkor a végig fix– kockázatmentes kategóriába soroljuk.
Ingatlan adatai
Család adatai
év
Hitelek és megtakarítások
Ft
Ft
Ft
Vállalt feltételek
CSOK és egyéb beállítások

Így kaphatod meg a lakáshitelt

Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő bankot, segítünk az ügyintézésben is.

Szerződéskötés

A szerződést minden esetben szakértőnk segítségével és az általad kiválasztott bankkal kötöd.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen célra lehet az OTP Banktól lakáshitelt igényelni?

Az OTP Bank lakáscélú jelzáloghiteléből az alábbi célokat tudod megfinanszírozni:

  • használt lakás vásárlás
  • új lakás vásárlás
  • építkezés
  • felújítás
  • korszerűsítés
  • bővítés

Mindezek mellett meglévő drága lakáscélú kölcsönöd is lecserélheted, kiválthatod az OTP Bank jelzáloghitelével. Ha pedig nem lakáscélra szeretnél kölcsönt igényelni, akkor választhatod az OTP Bank szabad felhasználású jelzáloghitelét is.

Szabad célra ugyanakkor az OTP Bank személyi kölcsöne is megfelelő választás lehet.

Milyen futamidővel lehet OTP lakáshitelt igényelni?

Az OTP Bank piaci kamatozású lakáshitele 6-30 éves futamidő mellett igényelhető. Fontos a megfelelő futamidő kiválasztása: rövidebb futamidő mellett a havi törlesztőrészleted magasabb lesz, hiszen kevesebb részletben kell visszafizetned a kölcsönt.

Hosszabb futamidő esetén ugyanakkor a teljes visszafizetendő összeg lesz magasabb, mivel tovább használnád a bank pénzét. Érdemes lehet úgy megválasztani a futamidőt, hogy a havi törlesztőrészletet még kényelmesen, biztosan ki tudd fizetni.

Mekkora a felvehető maximális hitelösszeg?

Az OTP Banktól 500 ezer Ft és 75 millió Ft közötti összegben igényelhetsz piaci kamatozású lakáshitelt. Természetesen a magasabb összeghez megfelelő jövedelem is szükséges, hiszen a jelenleg érvényben lévő JTM – jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató - szabályok alapján a jövedelemnek legfeljebb a fele fordítható hiteltörlesztésre. (Amennyiben a jövedelmed 500 ezer forint alatti és a hitel legalább 10 éves kamatperiódusú.)

Milyen kamatperiódussal igényelhető az OTP Bank lakáshitele?

A kamatperiódus hossza a hitelek választásakor lényeges kérdés: ezen időszakon belül ugyanis a bank nem jogosult egyoldalúan módosítani a kölcsönöd kamatát. Hosszabb kamatperiódusnál a lakáshitel biztonságosabb, hiszen a törlesztőrészlet hosszabb ideig kiszámítható. Azonban jellemzően az induló kamatszint is annál magasabb, minél hosszabb a kamatperiódus hossza.

Az OTP Bank lakáshiteleinél az alábbi kamatperiódusok választhatók:

  • változó kamatozás – a kölcsön kamata egy éven belül is megváltozhat
  • 5 éves kamatperiódus
  • 10 éves kamatperiódus
  • futamidő végéig fix kamat

Mekkora jövedelemmel igényelhető OTP lakáshitel?

Legalább havi nettó 100 ezer forintot elérő igazolt jövedelemmel kell rendelkezned a hitel igényléséhez. Fontos, hogy legalább 3 hónapja kell kapnod a kérdéses fizetést.

Természetesen a 100 ezer forintos jövedelem nem elégséges magasabb hitelösszeg felvételéhez, a bank megvizsgálja egyedileg, hogy a fizetésed mekkora törlesztőrészletet bírna el.

Milyen kamatkedvezményeket ad az OTP Bank?

A lakáshitel normál kamatából kedvezményt kaphatsz bizonyos feltétel teljesülése esetén. Érdemes például nagyobb összeget igényelned, mert ekkor kamatkedvezmény járhat.

Az sem mindegy, hogy az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámládra havonta mekkora jóváírás érkezik. Minél magasabb összegű a havi jóváírás – jövedelem, nyugdíj – annál kisebb lesz a lakáshiteled kamata.

Online igénylés, online érdeklődés esetén is kaphatsz kamatkedvezményt az OTP Banktól.

Igényelhető fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) az OTP Banknál?

A Minőstett Fogyasztóbarát Lakáshitel egy speciális kölcsöntípus. Csak azokra a hitelekre lehet ezt a minősítést alkalmazni, amelyek megfelelnek az MNB szigorú elvárásainak: többek között a kamat nagyságára, a bírálati idő hosszára és a tájékoztatásra vonatkozóan vannak szigorú elvárásai a jegybanknak.

Az OTP Bankban szinte valamennyi lakáscélnál igényelhetsz fogyasztóbarát lakáshitelt. Sőt, a pénzintézet támogatott hitelkonstrukció között is van olyan, amelyik elnyerte a fogyasztóbarát minősítést.

Milyen lakástámogatások érhetőek el az OTP Banknál?

Az OTP Banknál a piaci kamatozás lakáshitelek mellett a csok-hitelt is meg tudod igényelni. (Egy futamidő végéig fix 3%-os kamatozású kölcsönt kaphatsz, amennyiben legalább két gyermekre csok támogatást is igényelsz.)

Emellett a banknál elérhető a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a preferált kistelepüléseken elérhető falusi csok és az idei évtől bevezetett áfa-visszatérítés is.